Hráčka č. 10 – co 10 minut, to GÓL!

Pokud v jednom utkání nasází pět gólů ostrostřelec Bayernu Mnichov Robert Lewandowski či Sergio Agüero z Manchestru City, světová média šílí, českému deníku Sport neunikne podobný kousek. Fotbalistky Sparty Praha porazily soupeřky ze Slovanu Liberec na jejich půdě 11:2 a z toho vlastně půlku obstarala svým "bůrem" opora Irena Martínková!

"Rozdíl byl pouze v tom, že zatímco věhlasný Lewand jej stihnul za neuvěřitelných 9 minut, tak Sergio na to potřeboval minut 21 a sparťanka 55. Skóre otevřela již ve 4. minutě, hattrick stihla za čtvrthodinku a jen jedna z pěti tref byla z pokutového kopu," píše Sport. Ale podobné příběhy jsou k vidění i na hřištích nižších soutěží. Ženy FK Pěnčín-Turnov hrající divizní skupinu "B" střelecky táhne především mladičká Franziska Pradella, velká fanynka FC Barcelona.

Už ve své premiérové sezóně 2014 v našem dresu se Franziska Pradella (tehdy 14!) stala naší nejproduktivnější hráčkou, když i při naší výsledkové mizérii dokázala vstřelit 10 gólů. Její šikovnost se projevila především v utkání se Sokolem Třebestovice, v němž se jen za druhý poločas trefila čtyřikrát. Ale nezůstalo jen u vzpomínání. Rok se s rokem sešel a patnáctiletá Franziska má už po podzimu na svém střeleckém kontu zase 10 gólů, a to opět díky duelu s oblíbeným soupeřem z Třebestovic.

Posoudit její schopnosti a porovnat je s mnohem zkušenější pražandou Irenou Martínkou můžete nakonec už sami. Skóre přes týden nemocná Pradella otevřela už ve 4. minutě, hattricku dosáhla za 10 minut (+ 12´ a 14´) a další trefy ze hry (!) než vystřídala, přidala ještě ve 33. a 50. minutě...


FKP WW juniorky – Plán – XII. 2017 – I. 2018

Vánoční a novoroční VOLNO - 28. 12. 2018 Halový turnaj Mladá Boleslav – telefonická delegace...

Jménem realizačního týmu přejeme všem našim hráčkám i příznivcům a sponzorům, co nejpříjemnější přelom roků 2017 - 2018!

Karel Vodrážka