Divoženky od fotbalové Jizery - II

       Stejně jako kdysi v Turnově, se jen o pár kilometrů dál proti proudu Jizery objevily dívky, které začaly prohánět nejdůležitější fotbalovou rekvizitu. Ani tady nechybí počáteční elán a chuť sblížit se s nejmasovější kolektivní hrou na světě.

        Pod vedením trenérky Dagmar Kašíkové se již přes půl roku scházejí ve středu a pátek na semilském stadionu na pravidelných trénincích, aby si osvojily základní fotbalové dovednosti. Čeká je dlouhá a trnitá cesta, ale při dobré vůli a správném přístupu se dá poměrně rychle zvládnout. „Holky to strašně baví a chodí téměř v plném počtu. Zatím jich mám deset a od dalších dvou mám příslib jejich jarního fungování. To je samozřejmě na nějaké větší plány málo, ale snažíme se postupně hráčský kádr doplňovat. Už dnes spolupracujeme s trenéry žen ligového Jablonce a zájem je i s jiných stran, tak uvidíme, kam se to všechno posune. Momentálně to děláme jako tvořící se parta hlavně pro radost z pohybu,“ přibližuje semilská koučka s příslušnou licencí, která své zkušenosti získávala u žákovských přípravek SK Semily.

            Vedení klubu jde divoženkám ve všem na ruku. Stará se o administrativní věci, poskytuje šatnu, základní tréninkové vybavení jako třeba míče a hlavně hřiště. Už teď si tu zasvěcený pozorovatel může všimnout, že potenciál fotbalových adeptek pozvolně narůstá, a pár šikovných hráček by mohlo mít vyšší ambice. „V zimě už jsme byly na halovém turnaji, ale góla jsme ještě nedaly. Moc jsme si to užily, a o to víc budeme makat, abychom byly lepší,“ slibují holky, nadšené i z darovaných tréninkových dresů a dalšího vybavení od štědrého dárce. Jejich šéfová jim za dosavadní snahu zajistila květnové soustředění, kde všichni hodlají nejen poctivě trénovat, ale zejména tužit kolektiv. A jak všichni fotbalisté vědí, ten je základem úspěchu.

            Před dívčím mančaftem je ještě spousta práce a dřiny, a také celá řada nových věcí a výzev, které je potřeba postupně zdolat. Každopádně tohle všechno mají jeho členky jen a jen ve svých rukách, respektive nohách a především také v hlavách. Aby se tým mohl v budoucnu zapojit do pravidelných mistrovských soutěží, potřeboval by minimálně zdvojnásobit počet hráček, proto jeho tvořící se realizační tým vypisuje konkurs na další. „Uvítáme mezi námi všechny zájemce z řad pohybově nadaných dívek ve věku 13 až 18 let, které by se chtěly podílet na nové historické kapitole semilského fotbalu. Stačí jen přijít ve středu nebo v pátek na náš trénink od 17.30 a nějak se domluvíme,“ vyzývá trenérka Dáša Kašíková. Tu můžete kontaktovat také na tel. č.: 720 240 922.

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

 Přijďte posílit náš tým - TĚŠÍME se na Vás!

 

FKP WW juniorky – Plán – XII. 2017 – I. 2018

Vánoční a novoroční VOLNO - 28. 12. 2018 Halový turnaj Mladá Boleslav – telefonická delegace...

Jménem realizačního týmu přejeme všem našim hráčkám i příznivcům a sponzorům, co nejpříjemnější přelom roků 2017 - 2018!

Karel Vodrážka