DIVOŽENKY OD FOTBALOVÉ JIZERY

Již od loňského léta lze na hracích plochách městského fotbalového stadionu vKoškově ulici vídat dosud nezvyklý jev. Trávník tu totiž třikrát týdně ke svým tréninkům využívají turnovské fotbalové Amazonky. Jak patrno ze společného snímku, potřebný elán jim rozhodně nechybí.

"V současné době disponujeme kádrem zhruba pětadvaceti dívek v poměrně značně rozdílném věku. Všechny do toho zatím dávají všechno a díky svému nadšení dělají ve fotbalových znalostech i činnostech opravdu viditelné pokroky," chválil sportovní ředitel FK Pěnčín-Turnov Jiří Šteffan a prozatímní kouč v jedné osobě. Jeho svěřenkyně už mají za sebou i pár zkušebních zápasů. V Pěnčíně se na podzim utkaly s děvčaty Mnichova Hradiště a svým zkušenějším soupeřkám podlehly pouze 0:2 góly v úvodu a v samém závěru utkání. V rámci klubu změřily fotbalistky své čerstvě nabité herní zkušenosti a fotbalové dovednosti mj. také s žáky a muži! Výsledky nebyly rozhodně tím nejdůležitějším, protože po základech kopané se děvčata musí naučit pohybovat po hrací ploše a spoustu dalších věcí. Navíc šlo také o zpevnění vazeb a dobré atmosféry v samotném klubu," podotklŠtefan, aby vzápětí nastínil další program vznikajícího ženského družstva. To po zimní přestávce začalo opět naplno trénovat na přelomu ledna a února. Krom hrubé fyzické přípravy v terénu se připravovalo také v hale. Na počátku března se děvčata zúčastnila zájezdu na Moravu, kde povzbudila v zápase s Bořeticemi své oddílové kolegy z A-týmu, kteří sem zajíždějí na pravidelnésoustředění.

"Cílem veškerého našeho snažení je přihlásit v nejbližším možném termínu, tedy od tohoto podzimu, naše ženy do pravidelných mistrovských soutěží. Spolu s tím pevně věříme, že se nám podaří najít i další strategické partnery pro fungování tohoto týmu a samozřejmě také fundované lidi k doplnění jeho realizačního týmu," uzavřel sportovní manažer FK Pěnčín-Turnov.


 
Na prvních trénincích turnovských fotbalistek pod dohledem otce a syna Jiřích Šteffanů st. a ml. makaly Andrea Votrubcová, Eva Horáková, MichaelaVáclavíčková, Tereza Kohoutová, Nikola Randáková, Veronika Popelková, Kristýna Janečková, Michaela Svobodová, Nikola Červinková, Milada Homolková, Michaela Jiránková, Nela Mazánková, Kristýna Kubáčková, Klárka Machová, Petra Baštová, Petra Mázdrová, Bára Havlíková, Zuzana Šimáková, Nikola Suchardová, Kateřina Drholcová a Barbora Racková, Lucie Podhajská, Petra Podhajská, Kateřina Paříková a Jana Bočoková.






 


 


FKP WW juniorky – Plán – XII. 2017 – I. 2018

Vánoční a novoroční VOLNO - 28. 12. 2018 Halový turnaj Mladá Boleslav – telefonická delegace...

Jménem realizačního týmu přejeme všem našim hráčkám i příznivcům a sponzorům, co nejpříjemnější přelom roků 2017 - 2018!

Karel Vodrážka