Nenechte si ujít...

Po celoročním tréninkovém snažení pod trenérským vedením sportovního ředitele FK Pěnčín-Turnov Jiřího Šteffana a spol., vstoupí v sobotu 1. září roku 2012 do mistrovských bojů v B skupině III. ligy žen "naostro" fotbalové divoženky Turnova.

Ty v rámci kvalitní letní přípravy sehrály řadu přípravných zápasů, v nichž proti mnohem zkušenějším soupeřkám prokázaly zlepšující se výkonnost a fotbalový růst. V prvním duelu nejprve šokovaly Jablonec, když se během prvních deseti minut ujaly vedení 2:0 brankami Suchardové a Rácové. Hostující hráčky však s přibývajícími minutami využily svou větší herní vyzrálost a výsledek otočily na 2:5. Odveta se hrála v Mukařově, kam Turnovanky zajely během krátkého soustředění v Dolní Bukovině. Také tady kraloval Jablonec a jen díky pár chybám v zadních řadách turnovských divoženek vyhrály 4:0. Druhým zápasem soustředění byl potom další duel s Mnichovým Hradištěm, které je "doma" právě v areálu SK Jivina. Tam naše ženy opět podlehly oranžovým ďáblicím, když alespoň čestný úspěch při výsledku 4:1 zaznamenala po samostatné akci nadějná útočnice z Louček Andrea Votrubcová.

Zápas s prakticky prvoligovým celkem žen Slovanu Liberec byl bezgólový téměř půlhodinu (!), ale následný devítigólový brankostroj promluvil jednoznačně. Realizační tým pak mohl být spokojen s druhou částí hry, v níž jejich svěřenkyně inkasovaly pouze jednou, takže výsledek 10:0 byl nakonec ještě
poměrně lichotivý.

Vůbec největší radost trenérům přinesla generálka na podhorském hřišti třetiligového Benecka, kde ženský tým zažil své první vítězství. Na šťastnou vedoucí branku Ivy Pekařové v 52. minutě dokázaly domácí amazonky ještě odpovědět vyrovnávacím gólem, ale na reakci na Kristýnou Janečkovou
úspěšně proměněný pokutový kop za faul na pronikající Rácovou už jim nezbyl čas.

Závěr roční tréninkové dřiny dívkám zpestřilo modulované přípravné utkání s FC Zatáčka, které bylo sehráno před mistrovským zápasem A týmu s Ústím n. O. Zájem o start turnovských děvčat je obrovský a program nabitý. Například v pátek před prvním oficiálním zápasem ve Všestudech (sobota 1. září) jejich trénink povede kandidát na senátora a exligový trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner.

Pak je na hřišti v Pěnčíně (!) čeká v sobotu 8. září domácí premiéra, když ve 13.30 hodin přivítají v sousedském derby již tradičního rivala - DFK Mnichovo Hradiště. Fotbalistky se veřejnosti představí
také v předzápase předvolebního utkání mezi jedenáctkami TOP 09 Turnovska a Prahy, které bude odehráno na městském fotbalovém stadionu v pátek 21. září.


Autor: Karel Vodrážka ' Vydáno: 30. 08. 2012 ' 1.697 přečtení 


FKP WW juniorky – Plán – XII. 2017 – I. 2018

Vánoční a novoroční VOLNO - 28. 12. 2018 Halový turnaj Mladá Boleslav – telefonická delegace...

Jménem realizačního týmu přejeme všem našim hráčkám i příznivcům a sponzorům, co nejpříjemnější přelom roků 2017 - 2018!

Karel Vodrážka