Skandál! Kdo už jim konečně rozhodí sandál?

Už jenom z delegace sudího Ondřeje Lercha na utkání Plzně v Olomouci muselo být zasvěceným jasné, že Olomouc nemá šanci. Ovšem to, co předvedlo Berbrovo kvarteto, předčilo všechna očekávání...

Diskutovat o gólu-nególu Plzně nemá cenu, protože skutečnost mohl posoudit pouze asistent, a ten byl cca 7 m od místa, kde měl být, tedy u praporku! Svou "kvalitu" pak prokázal v závěrečném tlaku Olomouce, kdy jejímu útočníkovi odmával postavení mimo hru, ač se tento nacházel NE 3 m za ním, ale 3 m před ním!? Je pravdou, že ofsajdové posuzování nezvládal ani jeho kolega na opačné straně...  

Penalta  za položení ruky na záda a červená karta pro Radakoviče za po dresu sklouznutý loket, těžko říct... Faktem je, že Petržela ve dvou soubojích svým ostrým loktem protivníky (s)prostě a bez skrupulí vyřídil, a rozhodčí Lerch dělal, že to nevidí. Pak naopak při jednom z posledních rohů Olomouce zase jako jediný viděl útočný faul domácích, takže se divili i experti za mikrofony a ve studiu! Z opakovaného záběru však bylo zřejmé, že pronikajícího olomouckého hráče složil loktem zezadu do hlavy plzeňský Hořava!

A aby měl nepříjemný duel z krku, tak Ondřej Lerch dal žlutou kartu Kozáčikovi a vzal tak statečně bojujícím Olomouckým celou jednu nastavenou minutu, protože ihned nato zápas ukončil. To, že plzeňský gólman několikrát v zápase míč držel v ruce mnohem déle než dovolují pravidla (6 vteřin!) a než se ještě toleruje, ovšem rozhodně podstatné není. Sigma by gól asi nedala, i kdyby hrála do půlnoci. Podstatné je, že fotbalová veřejnost dostihy o ligového mistra a lukrativní poháry sleduje. A když pak na vlastní oči vidí, co se v naší lize děje, je třeba se ptát. Bude se rozhodovat mezi "upocenou" Plzní a v Evropě zářící Spartou opravdu jenom na hřišti?

Za 50 let působení ve fotbale ten prvoligový v posledních letech už nesleduji kvůli výsledkům, ale bavím se sledováním toho, jak se fotbaloví činovníci činí ve šplhání na pyramidu trapnosti. Co na tom, že Lerch ve své nedotknutelnosti ukázal Hálovi druhou žlutou kartu a přesto jej nechal dohrát, což by mu neprošlo ani v Zálesní Lhotě!? Vrána prý k havranovi sedá, a tak už v přímém přenosu čtvrtý arbitr nechal duchapřítomně vyhlásit, že kartu obdržel kapitán Vepřek, s kterým se ale "žlutý mariášník" nejenže nechtěl bavit, ale podle televizních záběrů evidentně ani nebavil!

Už se těším na všechny ty fundovaně vysvětlující rozbory a hlavně na odpověď na jedinou otázku. Bude v příštím kole potrestán absencí Vepřek nebo Lerch, který utkání totálně nezvládl? 

                      


FKP WW juniorky – Plán – XII. 2017 – I. 2018

Vánoční a novoroční VOLNO - 28. 12. 2018 Halový turnaj Mladá Boleslav – telefonická delegace...

Jménem realizačního týmu přejeme všem našim hráčkám i příznivcům a sponzorům, co nejpříjemnější přelom roků 2017 - 2018!

Karel Vodrážka