Wild Women probíraly premiérový podzim

 
*FOTBAL / První část nové kapitoly historie semilské kopané byla napsána. Nově vzniklý tým dívek, hrající momentálně pod hlavičkou FK Přepeře, má za sebou podzimní část mistrovské sezóny 2017 – 2018 Okresního přeboru žáků, řízeného OFS Jičín. Byť sportovní výsledky rozhodně nejsou špičkové, start juniorek je atraktivní nejen pro chlapecké soupeře, ale také diváky v obcích. O víkendu se v semilské pizzerii da Giorgio hodnotil podzim.
Ač je v hráčském kádru evidováno 26 hráček, v osmi dvojzápasech jich na trávník vyběhlo pouze 17, takže v plném počtu se hrálo jen ve dvou případech! Bohužel některé skončily z různých důvodů ještě před zahájením sezóny, další naopak přibyly, ať už jde o talentovanou Káju Šulavovou či Páju Bartoníčkovou. Novickami jsou také Karolína Frísová a Anežka Bažantová. „Nejvíc nás mrzí přístup jablonecké enklávy v čele s gólmankou Živělovou, která na podzim nenastoupila do jediného zápasu, takže jsem do brány musela jít i já,“ postěžovala si za realizační tým trenérka Dagmar Kašíková, která poté z pracovních důvodu pozastavila svou činnost u týmu. 
Dlužno dodat, že právě v premiéře přišla nejhorší porážka Wild Women doma od Chomutic 1:23, když historicky první oficiální branku vstřelila Kateřina Tichánková. V brance se potom začala dobře jevit Adéla Novotná, ale pouhé tři odchytané víkendy jsou na získání větších zkušeností žalostně málo. Mezi tyčemi tak musela několikrát zaskočit univerzální Jaruška Bucková, která krom dvou vstřelených branek měla mezi čtyřmi brankářkami nejlepší průměr obdržených gólů na zápas. Nejpoctivější hráčkou je bezesporu téměř se stoprocentní účastí Zuzana Žigová, která si zároveň připsala i dva střelecké úspěchy. Spolu s ní tvoří zdravé jádro ještě Sára Mihálová, Natálie Matěchová, již zmíněná Bucková a nejlepší kanonýrka Jenifer Dagmar Špidlenová, která má spolu s jedním hattrickem celkem šest gólových zářezů.
Podzimní dosažená bilance 17-0-0-17-13:189-0 bodů a logicky poslední místo ve dvanáctičlenné tabulce příliš optimismu pro jaro nedává, ale všechno si teprve sedá. Už poslední utkání s Miličevsí (3:4) naznačilo jisté zlepšení a k prvnímu mistrovskému bodíku bylo hodně blízko. „Hlavní je to, že na holkách je vidět zájem a snaha se fotbal učit,“ vyzdvihuje spolupracující trenér David Grebeníček. Jeho slova potvrdil i mezinárodní halový turnaj, který proběhl v hale pražských Bohemians v sobotu 11. listopadu. Přepeřské Semilanky, hlásící se k odkazu turnovských WW, tu mezi šesti celky obsadily především díky třem trefám Buckové slušné 4. místo, když v přímém souboji o "bramborovou" medaili se jim podařilo porazit jeden ze tří zde startujících německých týmů žen!
Před mladými fotbalistkami je teď dlouhá zima, v níž budou mít na čem makat. „Ještě v přípravě potřebujeme doplnit tým dalšími adeptkami, a mezi nimi snad objevíme i nějakou další gólmanku,“ doufají členové realizačního týmu. Ambiciózním jarním cílem je v každém případě důstojné odehrání druhé části soutěže a opustit poslední místo. Pak ale přijde to nejtěžší. Většina hráček totiž završí dorostenecký věk, který dovolil tuto herní výjimku mezi žáky, a bude třeba se rozhodnout co dál!? Pokud by se podařilo transformovat, a především aktivovat rozprášené divoženky Turnova, a popř. i Jablonce, mohla by se v Pojizeří kopat třeba ženská divize.
Jenomže to už je zase jiná kapitola, kterou by musely napsat především hráčky, a samozřejmě také funkcionáři, ochotní tomu dát svůj čas a v neposlední řadě také nějací sponzoři…
Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz 

 

FKP WW juniorky – Plán – XII. 2017 – I. 2018

Vánoční a novoroční VOLNO - 28. 12. 2018 Halový turnaj Mladá Boleslav – telefonická delegace...

Jménem realizačního týmu přejeme všem našim hráčkám i příznivcům a sponzorům, co nejpříjemnější přelom roků 2017 - 2018!

Karel Vodrážka